Περιστέρι:Ενεργοί Πολίτες "Ξέφραγο αμπέλι το Πάρκο, μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

                                              Η απαξίωση, η παραμέληση και η εγκατάλειψη του Πάρκου εδώ και χρόνια από τη δημοτική αρχή, παρά τις παρεμβάσεις μας στο χώρο αλλά και τις ερωτήσεις της παράταξής μας στο δημοτικό συμβούλιο, συνεχίζεται.

Και από τη στιγμή που εδώ και μήνες  το Πάρκο  σταμάτησε να φυλάσσεται από το Δήμο, κατέληξε πραγματικά ξέφραγο αμπέλι. Από τα χαράματα έως σχεδόν τα μεσάνυχτα το Πάρκο είναι αφύλακτο, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τους περίοικους και τους περιπατητές παραβατικά στοιχεία να το έχουν κάνει στέκι για διακίνηση και χρήση ουσιών. Μηχανές μπαίνουν ακόμα και μέσα στην παιδική χαρά, θέτοντας σε κίνδυνο γονείς και παιδιά. Μετά από καταγγελίες γονιών σε παρόμοιες περιπτώσεις, έγιναν επεμβάσεις της αστυνομίας.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου για τα φαινόμενα που συμβαίνουν στο Πάρκο της Νέας Ζωής και αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα, είναι να επαναφέρει τους φύλακες και την τάξη στο χώρο.                                                                     Δεν μπορεί να εγκαταλείπουν το Πάρκο γονείς με τα παιδάκια τους, περιπατητές, αθλητές, ηλικιωμένοι που ξαποσταίνουν, διαπληκτιζόμενοι καθημερινά με παραβατικά στοιχεία και ο Δήμος να μην συγκινείται και να σφυρίζει αδιάφορα. Έχουν και οι κάτοικοι των παραμεθόριων εγκαταλειμμένων συνοικιών του Περιστερίου δικαίωμα να χαίρονται το Πάρκο ως δημόσιο αγαθό, αλλά και η Δημοτική αρχή υποχρέωση να διαφυλάξει και να αναβαθμίσει αυτό το δημόσιο αγαθό.                                           Ειδάλλως, αν άμεσα η δημοτική αρχή δεν προβεί στη λύση ενός τόσο σοβαρού θέματος που αφορά τη φύλαξη του Πάρκου, θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε ένα Πάρκο που είναι …ξέφραγο αμπέλι. 19 Φεβρουαρίου 2017