Κάλεσμα του συλλόγου γονέων στους αγώνες των μαθητών

Κατηγορία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και τα ανεπαρκή μέτρα τα κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, είναι αυτά που κινητοποιούν τους μαθητές σήμερα.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους. Που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στη μόρφωση. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης, που με μια μάσκα αλεξίπτωτο με ελάχιστα διαλείμματα σε σχολικές αίθουσες- κλουβιά, προσπαθεί να αποκρύψει τις ευθύνες της. 

Τα αιτήματα των μαθητών είναι αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και παραμένουν ακόμα άλυτα. Απαιτούν: -15 μαθητές σε κάθε τάξη, -προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση αιθουσών, -προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών, -Απόσυρση της τράπεζας θεμάτων που δυσκολεύει παραπέρα την προσπάθεια μόρφωσης και χειροκροτείται από τα φροντιστήρια. Οι αγώνες τους δεν είναι χωρίς αιτία. 

Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει με εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, βάζοντας στο στόχαστρο τους υπεύθυνους, για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας. Αυτούς που χρόνια τώρα στραγγίζουν οικονομικά την παιδεία και την υγεία μας. 22/9/2020